tisdag 3 juli 2012

Favoritträningen!

Jag vet att det inte är lika bra som ett tufft pass på gymmet eller en lång löprunda, men favoritträningen är ändå en långtur på hästen! 1,5 timme i högt tempo och jag är blöt av svett! Är helt mör i rygg och ben! Men man måste ju ha kul också, och det är garanterat bättre än en kväll i soffan :P




 

4 kommentarer:

Nea sa...

Vad roligt med ridtur!

Men du jag måste bara fråga dig en sak, vad anser du om maxvikt på häst? Jag ska börja rida till hösten och längtar verkligen då jag stått i kö i två år, men nu börjar jag oroa mig för om jag väger för mycket för att ens få rida på ridskolans hästar?

Jag är 172 cm och väger ca 100 kg, dock tror många att jag snarare väger 85 kg då jag inte ser särskilt stor ut (jag har väldigt kraftig benstomme).

elin sa...

ridning är ofta jättebra träning! dra på dig ett pulsband nästa gång så får du se hur mycket du faktiskt gör av med!:D

Cathrine sa...

Jag är livrädd för hästar men kan tänka mig att de är bra träning! Har lite mycket privat nu så bloggen blir lite lidande men jag ska försöka ta tag i det! KÄÄMPA kram

Tjockisen sa...

Nea: Att säga en maxvikt på en häst beror helt på hur man rider samt vilken häst det är :) Jag kan bara rida 2 av hästarna i mitt stall, just för att jag ändå väger 88 kg, så det är en jävligt bra sporre att gå ner i vikt! De hästarna är stora och viktbärande, men det är ju ändå viktigt att jag sitter sätt, belastar hästen mitt på ryggen och inte lutar mig fram för mycket och så vidare.
Om du väger 100 kg finns det massor av hästar du kan rida! Stora halvblod och kallblod kan med lätthet bära 110 kg, men som sagt, det är viktigt att man belastar hästen rätt. Sträck på dig i sadeln och belasta inte hästens framben för mycket. Behöver du hålla i dig, håll i sadeln och inte i tyglarna :)

Va roligt att du ska börja med ridning, det är typ det roligaste som finns!!! Lycka till :)